Städeriet

Plan 2 Nya Stadshuset 8, 9 och 10 Maj

Publicerad 2009-05-14 18:33:47 i Ute på uppdrag,

En hel helg med golvvård, vad kan vara roligare?
 Vi var nio stycken personer som jobbade med korridoren på våning 2. Vi skurade bort all gammal polish för att sedan jobba med ett nytt system: I-Vax


Sara, Marianne och Catharina skurar bort polish.

För att få bort gammal polish måste man arbeta med starka medel som löser upp det och ha kraftiga rondeller på singelskurmaskinerna.
Det bildas en gegga av polish och pulver från linoleummattan som man suger upp med våtsug.


Marianne och Lasse.

Polishborttagnigsmedlet ska ligga på golvet ett visst antal minuter för att lösa upp polishen innan man börjar skura.


På fredagen skurade vi bort det mesta av den gamla polishen som låg på golvet, vi fick även fortsätta en bit in på lördag med att göra det. Vi jobbade på fredagen från ca 16.00 till 22.00. Lördag och söndag från 8.00 till 17.00.


Efter att vi skurat bort och sugit upp geggan så sköljde vi golvet. En gång med vanligt vatten och sedan en gång med ett tillsatt surt rengöringsmedel i skurmaskinerna.
Efter det skurade vi med en blandning av 50/50 Grundfix på golvet.


Här är mattan öppen och utan skydd. Den suger då åt sig allt som hamnar på golvet så det gäller att få en skyddande yta innan människor börjar trampa på det.







Grundfix är till för att fylla upp porerna i mattan och förhidra att smuts tränger ner.
Efter Grundfixen lade vi på I-Vax.

Här är alla lager vax lagt.
Dock upplevde vi att det inte riktigt blev till vår belåtenhet. Men I-Vax systemet är så behändligt att det ska gå att fixa till med regelbunden skötsel och skurning med maskin.
Gångstråk som blir så tydliga på ett polishbehandlat golv slipper man med I-Vax. Det behövs inte heller göras en så grundlig renovering av linoleummattan med detta nya system, blir det mer slitet på ett ställe är det enkelt att sätta in nödvändig behandling just där.
Vi är alla nya inför detta men med guidning från de som kan, intresse från vår sida för att få det bra och sköta om golvet på rekommenderat sätt ,  tålamod från er som sitter på våningen (och från vår sida) så kommer det att bli bra!

Tack till alla som jobbade:
Sara, Marianne, Catharina, Lasse, Carola, Elisabeth, Erika, Eva-Britt och Lena


Om

Min profilbild

Erika

Hej! Här skriver jag om min vardag som lokalvårdare. Jag jobbar på Serviceavdelningen i Örnsköldsviks Kommun. Jag är även uppdragsansvarig och webbskribent och det gör att mitt jobb är varierande och framförallt kul! Här i bloggen får ni följa med mig på lite allt möjligt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela